adamoon
ripper
Follow


ADAM ZAILANI
17, SPM an he found himself in writing everytime the papers and the pens meet



© Skin by kenriken basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
Cara Menggunakan BLOGSKIN
Thursday, 5 April 2012 | 0 Comments

ASALAMUALAIKUM ^^
sihat semua?alhamdulillah ,,blogskin,, NAMPAK??semua mata dah bersinar -sinar tuuu,,dah tahu dah sekarang ne bnyak yang gune blogskin KAN KAN KAN?sebab blogskin bnyak  skin-skin yang comelll,tambah-tambah
perempuuan kan??  TAPI,   ade jugak yang tak tahu nk tukar ke blogskin,,tak tahu ke?tak ape tuto ini akan membuat korang tahu ..oke START!!
1.login > dashboard >design >edit HTML
2.scroll sampai bawah
3.lihat gambar dibawah
KLIK GAMBAR UNTUK TUBESARAN
4.NAMPAK TAK??kotak merah tuu??(reverst to classic templete) klik kotak tuu


nanti dia kan tulis kat atas sekali SETTING WAS SAVED SUCCESSFULLY
5.korang delete semua kod yang berade didalam kotak tersebut dan biarkan ianye kosong

6.Seterusnya,*tinggalkan terlebih dahulu bahagian tadi tetapi jangan tutup/undo step-step yang korang dah buad tadi.
7.click SINI untuk memilih skin yang korang berminat,,bile korang dah klik page tuu,,ianye akn menjadi seperti gambar dibawah
*.lihat gambar dibawah
pilih lah yang mane yang berkenan,,then clik skin yang korang minat tuuu,,koraang priview dulu takot-takot tak commelll ke?mane tahu kan ???


 8.dah pilih??klik skin tuuu, then scroll sampai bawah,,mesti korang akn jumpe button BLOGGER MAIN ,,
9.klik button BLOGGER MAIN




10.dia akn download,,and automatik dia ade kat bawahh,[ klik jgn tak klik]


11.begini jadinye selepas anda klik button tersebut
12.copy semua kod yang berade didalm NOTE PAD tersebut,jgn tinggalkan satu pon oke ,then.paste kan didalm ruang blog korang..,AND PRIVIEW ,,, comelll tak skinn ???korrang pilih tuuu..
13.SAVE TEMPLETE CHANGE