adamoon
ripper
Follow


ADAM ZAILANI
17, SPM an he found himself in writing everytime the papers and the pens meet



© Skin by kenriken basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
cara menggunakan CTRL+F
Thursday, 5 April 2012 | 0 Comments

ASALAMUALAIKUM ^^
tutorial ini untuk NEW BLOGGER,sape dah tahu,,BAGUSS
yang tak tahu meh sinie saye ajarkan,

function CTRL ini sebenrnya,memudahkan pencarian kod dekat TEMPLETE bagi pengguna blogskin,

1.login > dashboard > templete/design
2.oke,tengok gambar


klik,kotak merah tu,nanti dia akn jadi macam gamba dibawah

nampak tak kotak merah tu,,itulah SEARCH BOX, search box itu akn muncul bile,korang tkan ctrl+f
MANE CTRL +F NYE????
korang nampak tak tak kat keyboard korang tu,,CTRL 
nampk?baguss,tkan dengan huruf F sekali,tekan serentak,bile dah tekan srentak,SEARCH BOX akn keluar
jangan pelik pulak kalu search box tu keluar di bahagian bawah oke ,, SELAMAT MENCUBE