adamoon
ripper
Follow


ADAM ZAILANI
17, SPM an he found himself in writing everytime the papers and the pens meet



© Skin by kenriken basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
Tutorial :- Privatekan Blog
Sunday, 3 June 2012 | 0 Comments





Alhamdulillah.Cuti sekolah superman tidaklah begitu membosankan ? Acano , holidays korang best tak ? Kalau tak best, padan muka.*gurau .Straight to ta point.Tengahhari ni,superman nak update satu tutorial.Tutorial privatekan blog.


'Buat apa,kalau ada blog tapi private'??

Manalah tahu,blog hangpa tak siap edit lagi.Ataupon,ada apa apa masalah yang tak boleh dielakkan terhadap blog hangpa.

Bila sesiape nk bukak link blog hangpa ,nanti dia jadi macam gambar dibawah   

Start tutorial
1) Log in > Dashboard > Setting 


Setting > Permissions   


Bila hangpa dah klik button permissions,nanti dia akan jadi macam gambar dibawah   


Perasan tak, ade 3 kotak yang Adam kotakkan :-
Kotak Merah :- Klik pada kotak merah,kalau hangpa nak privatekan blog hangpa

Kotak Kuning :- Klik pada kotak kuning,hangpa boleh pilih,siapa yang boleh nampak blog hangpa walaupun di-private

Kotak Hijau :- Klik pada kotak hijau,kalau hangpa nak unprivate blog hangpa yang dah private

Tutorial End .








Labels: