adamoon
ripper
Follow


ADAM ZAILANI
17, SPM an he found himself in writing everytime the papers and the pens meet



© Skin by kenriken basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
MAKHLUK YANG PALING DIBENCI MANUSIA
Friday, 24 August 2012 | 2 Comments

Dengan Nama Allah Yang Lagi Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Assalamualaikum,mungkin ini entry yang agak menyakitkan hati untuk dibaca .Sebelum tu seronok Raya ? Nantikan entry raya dari Adam . Lmabat lagi maybe nak update *malas* . Entry ini hanya untuk kau MAKHLUK yang paling dibenci MANUSIA . Wahai aku harap KAU akan terasa dengan entry ini --'

Agak agak korang benci siapa ? Zayn Malik ? Justin Bieber ? Atau Azwan Ali ? *mungkin* Tetapi sudah pasti satu DUNIA membenci JERAWAT *jerit* Siapa tak benci JERAWAT ? Ya Allah, hanya Allah sahaja yang tahu dan faham org yang berjerawat ni. Jerawat ini mungkin sebahagian dugaan dari Allah kan ? 


Pengalaman sendirilahkan ? Kalau jerawat dekat hidung ya Allah,sakitnya dan peritnya hanya Allah yang tahu . Allah juga yang faham . Betapa malunya berjalan dengan kawan kawan . Bersosial malu . Tetapi apa yang boleh dibuatkan ? Kalau boleh tak nak tengok cermin . Bila tengok cermin mesti sebak bila tengok muka sendiri .Setiap kali bangun , muka adalah perkara wajib untuk diraba .

Wahai jerawat , apakah punca anda ? Kenapakah anda perlu wujud di dunia ini ? Apakah kebaikan anda ? Kalau benarianya satu dugaan ,kenapa kami ? Jika anda tahu perasaan kami, anda akan juga bersedih . Kami juga mahu kelihatan cantik . Kami juga ingin bergaya dengan DSLR .  Kami juga ingin dipuji . Kami juga tidak akan malu untuk bersosial . Kenapakah anda sebegitu rupa kejam terhadap kami ? Wahai jerawat ? :'(
Kami sangatlah cemmburu melihat gambar kawan kawan kami yang licin mukanya . Sampai bila ? Bila ??

lol -.-

Emo kan ? Tapi ini semuanya benar benar belaka . Ya ,memang bukan Adam sorang ada masalah ini . Mungkin berjuta-juta manusia didalam dunia ini mengalami masalah yang sama . Tetapi siapa yang sanggup dan kuat untuk mengharugi bende ni semua ? Pelbagai jenis pencuci Adam guna . Sampai terakhir sekali pakai yang mad in Korea tetapi hasilnya tetap sama . Susah jugak try makan pil Vitamin C yang agak mahal haraganya , tetapi hasilnya ? Duit melayang , muka tetap sama .Tetapi sebenarnya makanlah apa sekali pon ,cream apa sekali pon . Kalau Allah tak izin kan tetap jugak semua ini tidak akan menjadikan ? Ya Allah

Ya, Allah . Ampunkan dosa ku . Berikan aku kekuatan untuk mengharungi dugaan mu yang sangat berat ini ya Allah . Kau licinkan lah muka kami . Kau berikan lah kami nikmat itu sekali  Ya Allah .Semua ini tidak akan menjadi tanpa IZIN mu . Kau dengar lah doa kami ini ya Allah . Amin ya Robbal Alamin .
  

I close my eyes and I can see a  brighter day . I close my eyes and pray . I close my eyes and I can see a brighter day .  I close my eyes and pray . 


Yang Benar  Dari
#TeamBenciJerawat

Labels: