adamoon
ripper
Follow


ADAM ZAILANI
17, SPM an he found himself in writing everytime the papers and the pens meet



© Skin by kenriken basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
I need to change . Need to ...
Saturday, 15 December 2012 | 1 Comments

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

the cullens

Assalamualaikum.Selamat pagi . Pagi ? Atau dikenali sebagai  "mornight" bagi burung-burung hantu masa kini . Dah pagi dah,nak update apa Adam,siapa nak baca . hmmm,entah lah . Memang dah lama ta update blog.Inilah masalahnya,malas. Kalau ada penyakit malas ni memang tak boleh buat apa lah kan ? 

Lagi satu,bila kita update panjang-panjang . Dan,tiada orang komen,rasanya macam -_____________-
Komen lah,1 ke 2 ke,barulah feel nak update lagi dan lagi . I need to change . Need to .......................

Change ? Berubah ? Means perubahan . Yah,mestilah perubahan kearah kebaikan . Sedar tak sedar,masa berlalu.Masa untuk enjoy,dah tiada.Tahun depan, 2013 ,tahun untuk Adam mengambil peperiksaan PMR . Peperiksaan PMR yg terakhir .

what the ah ah ;

PMR ? Memang pentinglah kan . Ada orang cakap "alah UPSR je pun bukan PMR,bila dah PMR,PMR je pun bukan SPM,dah tu kalau SPM ? SPM je pun bukan _______.Bukan apa ? For me,UPSR tu bagaikan sebuah kunci untuk ke menara gading.Bila kita dah dapat kunci,kita mesti kene cari pintunya . Dan pintunya itu adalah PMR . Bila kita dah boleh bukak pintu tersebut,maka jumpa lah kejayaan . Dan seterusnya .

Tahun 2013 mungkin menjadi tahun yg paling menakutkan . List di bawah,adalah list yg patut Adam kurangkan,dan apa yg patut Adam lebihkan . 

  • Kurangkan mencarut *susah sangat nak kawal bahasa*
  • Kurangkan mengumpat / membuat perkara yg tak berfaedah
  • Kurangkan online *oh my,no more Twitter,Blog,Facebook*
  • Kurangkan sikap "MALAS"
  • Kurangkan bercakap didalam kelas

  • Lebihkan solat
  • Lebihkan berdoa
  • Lebihkan senyum
  • Lebihkan belajar/ulangkaji
Sebenarnya senang je,kurangkan yg negative,dan lebihkan yg postive . InsyaAllah,kalau niat kita betul,Allah akan tolong kan ? Stop.

Skin untuk tahun depan sudah disiapkan . Skin untuk tahun 2013 . Alhamdulillah :3 Berwarnakan hijau gelap dan tema WEREWOLF . Sangat sangat awwwsome . hehe *puji diri sendiri* Nantikan sendiri ok.Jam pun hampir pukul 3 . Selamat "mornight" semua . Assalamualaikum Adios ヽ(^。^)ノ