adamoon
ripper
Follow


ADAM ZAILANI
17, SPM an he found himself in writing everytime the papers and the pens meet



© Skin by kenriken basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
My holiday story ;_;_;
Friday, 7 December 2012 | 0 Comments


Dengan nama Allah yang maha Pemurag lagi Maha Penyayang

EDWARD CULLEN .

Assalamualaikum,Alhamdulillah,bertemu kita kembali.Seperti entri sebelumnya,hari ni Adam nak cerita pasal percutian Adam . Its all about my holidays . Mine .

Start dari bulan 11 . Berapa hari bulan tak ingat, yang pasti hari Ahad . Subuh dah bergerak , bergerak ke Genting dengan sedara dari Terengganu . Omai,lama gila tak jumpa sedara dari Terangganu :') Dan ada jugak aunty dari Melaka turun . Semua jumpa dekat Genting . Genting sejuk bakhang :p Tapi Opah cakap,dulu lagi sejuk , sekarang kurang dah sejuk . 


beloved Opah


Banyak permainan kat sana , tapi ramai jugaklah orang , terpaksa beratur "agak" lama . Yang memalukan bila Adam takut nak mati bila naik kapal yang berhayun tu,ya Allah , masa tu Adam rasa macam nak melayang . Adam tutup muka guna baju,tak sanggup aku tengok , gayatnya :') 

Then beratur naik "Flying Coster" . Memang cubaan berani mati,dah lah berpusing-pusing.Dah lah masa tu naik dengan "first love" . Lagi sekali,hanya Adam sorang yang menjerit . Stop,jangan ingat memalukan .

Waiting for the falying coster . Dua dua sepupu aku,first love tak ada dalam gambar,mana dia pi entah ;x

Dalam pukul 4 petang macam tu,semua pakat nak balik,sebab hari pun nak hujan . Dan perjalanan kami pun bermula dari Genting ke Shah Alam . Sampai Shah Alam,semua tidur dekat homestay . Malam tu tak kemana pun sebab semua dah penat , semua pakat tidur , penat,mengantuk sangat . 

Keesokan paginya,seawal 9 pagi semua dah siap . Bergerak ke keretapi.Naik LRT ke KLCC . Perkara yang luar biasa,ialah naik keretapi kan,bagi orang KL , perkara biasa . Sampai KLCC , semua berpecah. Ada shopping , ada jalan-jalan . Adam ? Adam tak beli pun,mahal bak hang :p

Next destination is ? I-CITY . Yeah,feel great to go there . For the first time  . First thing I thought is,I -CITY is a cold place . I admit that I brought my varsity *ingatkan sejuk* Beautiful there . All the lights , all the light trees .Just make me feel happy . Actually,all my family members were totally tired and exhausted . But what can we do ? We just happy . 

Penat berjalan-jalan tengok lampu . Semua balik ke homestay . Seperti biasa,semua macam nak "mati" . Penatnya hanya Allah yang tahu. Penat apa kesah,dah seronokkan. Keesokannya,masa nak berpisah . Sedihnya,rasa sekejap je jumpa sedara-sedara,dah kena berpisahkan ? Berita gembiranya,Adam dan Opah ke Melaka selepas tu .

Melaka buat apa ? Duduk rumah Aunty , dulu Adam duduk Melaka,rindu jugaklah sedara-sedara dekat sana . So,happy balik "kampung" . Tak banyak buat apa pun kat sana,duduk rumah je,internet tak ada,sebab rumah baru . Habiskan hari-hari dengan membaca novel . Keluar pun sabtu Ahad je .

Hari Sabtu hari tu,dah alang-alang keluar kan,kak Hajar,ajak jalan-jalan Mahkota Parade,Adam on je  . Pergi tengok wayang,cerita "Twilight Saga" . Seronoknya cerita tu :'( Cerita yang paling seronok pernah Adam tengok . Lepas tengok wayang,lepak roller . Then jalan-jalan area MP , then balik rumah ^oo^



Tik-tok ,tik-tok . Dah 2 minggu berlalu,masa untuk balik rumah :') Yeah and now,I'm home . Percutiaan yang agak panjang . Semoga tahun depan macam ni jugak . Macam mana dengan percutiaan korang ? Nak SHARE ? Komen link korang,Adam akan baca ;) 

I missed you and its killing.I will be with you forever .

By,
Werewolf