adamoon
ripper
Follow


ADAM ZAILANI
17, SPM an he found himself in writing everytime the papers and the pens meet



© Skin by kenriken basecodes by atiqah jaidin. Image from . Do tell me if I do not credit yours.
Tutorial :- Private Cbox
Saturday, 22 December 2012 | 0 Comments


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Assalamualaikum,quick update,ada orang request tuto dekat Ask.Fm . Hihi,memang quick gilalah kot,hmm sebelum ni pun dah ada cakap yang memang malas buat tuto ni . Tpai tak apalah,dah ada orang request,tak baik nak hampakan,lagi pun tuto ni pun bukan susah mana aight ? 

                          Private cbox tu macam mana eh ? Macam gambar dekat bawah ni .



1- Click sini.

2- Tekan number 1 untuk login,dan tekan number 2 untuk signup. Kalau lupa password ? Buat aja cbox baru :-D


3- Next step,tekan Publish.

4-Dah click Publish ? Scroll ke bawah sehingga nampak "Copy to clipboard".


Nampak box number 4 tu ? Itulah code cbox korang .

<!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 -->
<div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0">
<div><iframe frameborder="0" width="250" height="100" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=692040&amp;boxtag=wkhv2q&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain6-692040" style="border:#FFFFFF 1px solid;" id="cboxmain6-692040"></iframe></div><div><iframe frameborder="0" width="250" height="75" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=692040&amp;boxtag=wkhv2q&amp;sec=form" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="cboxform6-692040" style="border:#FFFFFF 1px solid;border-top:0px" id="cboxform6-692040"></iframe></div>
</div>
<!-- END CBOX -->

Nota :-
  • Warna Merah: delete
  • Warna Biru : tukar width mengikut kesesuaian sidebar korang

5- Dashboard > Template > Edit Template Html

6- Copy code tadi dan paste dalam Edit Html tadi.

7- Done !

#NotaKaki : Gambar ini bukan gambar yang Adam printscreen sendiri,itu kepunyaan BubuLalola .Sebab memang nak cepat sangat . Done,itu sahaja,Act ada siapkan 3 skin.Nak publish ke tak eh ? InsyaAllah blog ini akan bertukar wajah. Wait and see . Assalamualaikum,bye,Adios <3